Ga kathedralen
bouwen!

"Ga kathedralen bouwen" is een verhaal over angst en passie. Over de angst om controle te verliezen. Over passie die nodig om iets tot stand te brengen en tegenslagen te overwinnen.

"Ga kathedralen bouwen" is een verhaal over angst en passie. Over de angst om controle te verliezen. Over passie die nodig om iets tot stand te brengen en tegenslagen te overwinnen.

Met controle is niets mis. Maar teveel controle leidt tot angst voor risico en gebrek aan passie die nodig is voor verandering, innovatie en groei. Vanaf het begin der tijden is de mens op zoek naar de regels der techniek. De mens kreeg controle over het vuur, het wiel, de stoommachine en de computer. Vanuit dit controle-denken besteden we veel aandacht aan regels, procedures en structuren. We zijn terecht gekomen in een wereld van managers, planning, proces en bureaucratie. Een wereld waarin we geen fouten mogen maken. Waarin we alles van te voren willen vastleggen en regelen. Geen gunstig recept voor de enorme uitdagingen die voor ons liggen.

We moeten transities vormgeven. We moeten aan de slag met nieuwe ideeën. Bij uitstek zaken die zich niet lenen voor planning en controle. Wat we nodig hebben is vertrouwen. Maar vertrouwen kweek je niet door afspraken te maken. Daar is meer voor nodig.

Vertrouwen ontstaat als mensen gezamenlijk een reis aangaan. Door samen te gaan bouwen. Een reis met tegenslagen en problemen die je als groep overwint en ten goed keert. Door mensen verantwoordelijkheid te geven. Door samen trots te zijn. Ook als er dingen zijn misgegaan. Verantwoordelijkheid nemen. Elkaar aanspreken, eigenaarschap. Dat is een veel betere basis voor creativiteit, arbeidsvreugde, gelukkige medewerkers en klanten.

Onze blik is teveel intern gericht. Teveel nadruk op het proces. Er is ruimte nodig. Ruimte voor innovatie, talent, medewerkers en klanten die niet in hokjes passen. We moeten een vruchtbare bodem creëren voor vernieuwing. Het is tijd om kathedralen te bouwen!

Duur van het verhaal: Afhankelijk van wat u nodig heeft 60, 45, of 30 minuten. Aansluitend is discussie met de zaal een mogelijkheid.

Meer info nodig? Bekijk het boekje “Ga kathedralen bouwen!”.

Praktische informatie

Lees alles over de praktische zaken rondom het optreden.

Contact

+31 (0)6 51 01 88 66

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.